(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK | AKTUALITÁSOK | OKTATÓKNAK | HALLGATÓKNAK | SANSZ KLUB | HASZNOS |
(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK AKTUALITÁSOK OKTATÓKNAK HALLGATÓKNAK SANSZ KLUB HASZNOS

Mi a SANSZ?

A SANSZ támogató program, amely hozzájárul ahhoz, hogy a speciális képzési igényű hallgatók egyetemi polgárként teljes életet élhessenek a Szegedi Tudományegyetemen.

A látás-, hallás-, mozgássérült és diszlexiás hallgatókat munkatársaink tájékoztatják a nekik járó támogatásokról, segítenek az ügyintézésben, információt nyújtanak a tanulmányi kedvezményekről. Emellett saját szolgáltatásokkal is igyekszünk megkönnyíteni a hozzánk forduló hallgatók mindennapjait. Segítünk eligazodni a jogszabályok útvesztőjében, és igyekszünk minden problémát megoldani – időnként még a lehetetleneket is. 

Rendszeresen szervezett közösségi programjaink – kézműves foglalkozások, fejlesztő játékok, zsonglőrklubok, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük – lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra és az ismerkedésre is.

A SANSZ támogató programot és ezt az oldalt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ hívta életre és működteti. Kiknek szól mindez? A SZTE-en tanuló speciális képzési igényű (fogyatékossággal élő*) hallgatóknak, társaiknak, oktatóiknak.

Reméljük, honlapunk sok információval szolgál és hasznos segítőtárs lesz a mindennapokban!

*A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. Törvény 108. § 6. szerint Fogyatékossággal élő hallgató az a hallgató, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.

Elérhetőségeink

SZTE Egyetemi Életvezetési
Tanácsadó Központ irodája:
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)

Ügyfélfogadási idő:
hétfőtől-csütörtökig 10-15 óráig
pénteken 10-12 óráig

Telefon: (+36) 62 544 029

E-mail: eselyiroda@rekt.szte.hu